Едрите жълто-зелени, сладко-кисели ябълки са едно от най-вкусните изкушения, които, съхраняване правилно, се запазват през цялата зима и чак до пролетта.
Ябълките Мелроуз са с едри, големи плодове, с жълто-зелен цвят и ярка червена окраска. Превъзходен сорт, създаден от експертите на Овощарския институт в Пловдив специално за климатичните и почвени особености на България.
Легедата гласи, че ябълките от този сорт са получени от австралийката Мария Ана Смит, която била увлечена по селекция на сортове. Тя кръстосва донесена от Франция ябълка-дивачка с местна австралийска ябълка. Най-напред сортът завладява Нова Зеландия, а през 1930-те години достига до Великобритания. Днес това е един от най-популярните и вкусни сортове ябълки в света.
Фиданките от сорта Грени Смит са произведени от Института по овощарство в Пловдив, съобразно условията на климата и почвите в България.
Червените плодове, с отчетливи зелени шарки, идват от далечна Нова Зеландия. Те са ароматни, вкусни, трайни, сладко- кисели и хрупкави. Фиданките са произведени от Института по овощарство в Пловдив, съобразно условията на климата и почвите в България.
Ябълките Флорина са като излезли от приказките - ярко червени и големи. Но освен това те са и изключително вкусни, с плътно, сочно и сладко плодно месо.