Червените плодове, с отчетливи зелени шарки, идват от далечна Нова Зеландия. Те са ароматни, вкусни, трайни, сладко- кисели и хрупкави. Фиданките са произведени от Института по овощарство в Пловдив, съобразно условията на климата и почвите в България.
Ябълките Флорина са като излезли от приказките - ярко червени и големи. Но освен това те са и изключително вкусни, с плътно, сочно и сладко плодно месо.
Едрите жълто-зелени, сладко-кисели ябълки са едно от най-вкусните изкушения, които, съхраняване правилно, се запазват през цялата зима и чак до пролетта.
Легедата гласи, че ябълките от този сорт са получени от австралийката Мария Ана Смит, която била увлечена по селекция на сортове. Тя кръстосва донесена от Франция ябълка-дивачка с местна австралийска ябълка. Най-напред сортът завладява Нова Зеландия, а през 1930-те години достига до Великобритания. Днес това е един от най-популярните и вкусни сортове ябълки в света.
Фиданките от сорта Грени Смит са произведени от Института по овощарство в Пловдив, съобразно условията на климата и почвите в България.
Ябълките Мелроуз са с едри, големи плодове, с жълто-зелен цвят и ярка червена окраска. Превъзходен сорт, създаден от експертите на Овощарския институт в Пловдив специално за климатичните и почвени особености на България.