Πлoдoвeтe на сорта сини сливи Йо Йо ca хрупкави, сочни и едри - до 46 г.
Те са шиpoĸooвaлни, нecимeтpични. Koжицaтa e дeбeлa, жилaвa, нa цвят cъc cвeтлoчepвeнo-ĸaфявa ocнoвa и пypпypнoĸaфявo-виoлeтoвa пoĸpивнa oĸpacĸa, c нaлeп. Mecoтo e жълтo-poзoвo, плътнo, coчнo, c ocвeжaвaщ cлaдĸo-възĸиceл вĸyc, cилнo apoмaтнo. Kocтилĸaтa ce oтдeля oт мecoтo.
Овощното дърво се развива най-добре при мека зима и немного горещо лято. У нас насажденията страдат по-често от студовете в края на зимата и началото на пролетта.
Фиданката на сливите Йо-йо е умерено растяща, с широка и рядка корона. Сливовите дръвчета се засаждат на разстояние 6 х 4 или 5 х 4 м. При подреждането на сортове се взема под внимание и изискванията за взаимно опрашване и оплождане.
Плодовете се ценят високо, тъй като са богати на органични киселини, пектин, дъбилни вещества, минерални соли и витамини и наред с вкусовите си качества имат и лечебно действие – стимулират сърдечната дейност и храносмилането, спомагат за изхвърлянето от организма на отровните вещества и холестерина.
Синята слива Стенлей е американски сорт. Posadi.bg предлага фиданки, създадени от Института по овощарство в Пловдив и съобразени с особеностите на българските почви и климатични особености.
От векове се почитат нейните качества, които влияят благотворно на човешкия организъм. Сливата има място във всеки двор и градина!
Плодът на Чачанската найболя е много едър, със средно тегло около 44 г., формата е удължено овална, а кожицата е тъмно синя с обилен светлосин восъчен налеп. Плодовете са изключително вкусни.
Костилката се отделя от месото. Зреят в първата десетдневка на август.
Плодовете на Чачанската лепотица са много едри, със средно тегло 36 г. Формата на плода е овална. Плодовата кожица е тъмно синя, покрита с обилен восъчен налеп. Плодовото месо е зеленикавожълто, сочно, сладко с леко изразена киселина и аромат, отличава се с много добри вкусови качества. Костилката е средно едра, отделя се от плодовото месо.
Чачанската ранна слива зрее през първата седмица на юли. Младите дървета бързо започват да плододават.
Плодовете са едри с виолетово-син цвят, покрити с обичайния восъчен налеп. Костилката изцяло се отделя от месото, а самото месо е зеленикаво жълто, сочно, плътно, с лек кисел вкус.