Чачанска ранна

Референция:

4,16 лв.

Чачанската ранна слива зрее през първата седмица на юли. Младите дървета бързо започват да плододават. 

Плодовете са едри с виолетово-син цвят, покрити с обичайния восъчен налеп. Костилката изцяло се отделя от месото, а самото месо е зеленикаво жълто, сочно, плътно, с лек кисел вкус. 

Количество
Няма достатъчно продукти в наличност

Сортът Чачанска ранна слива е предпочитан в България, тъй като по това време пазарът не е наситен на сини сливи. Подходящи за консервиране, сушене и ракия. Подходящ за транспортиране и манипулация.

Овощното дърво се развива най-добре при мека зима и немного горещо лято. У нас насажденията страдат по-често от студовете в края на зимата и началото на пролетта. 

Сливовите фиданки се засаждат на разстояние 6 х 4 или 5 х 4 м. При подреждането на сортове се взема под внимание и изискванията за взаимно опрашване и оплождане.

Тя е медоносно растение.

Плодовете се ценят високо, тъй като са богати на органични киселини, пектин, дъбилни вещества, минерални соли и витамини и наред с вкусовите си качества имат и лечебно действие – стимулират сърдечната дейност и храносмилането, спомагат за изхвърлянето от организма на отровните вещества и холестерина.

В следната категория има още 6 продукта: