Дюля Асеница

Референция: Институт по овощарство Пловдив

0,00 лв.

Дюлята - златното слънце на есента! Плодовете са с по-тънка кора и достигат 430 г. Зреят в средата на октомври.

Количество
Няма достатъчно продукти в наличност

Дюлята е влаголюбив овощен вид, която понася засушаванията по-добре от ябълката и крушата. Може да се отглежда в цялата страна, като се подбират места с естествено овлажняване.

Асеница е нов български сорт. Плодовете са едри (430 г), закръглено конични, слабо ребристи, равни по форма и големина. Кожицата е зеленикаво жълта, гладка, тънка, покрита с фин мъх. Плодовото месо е бледожълтеникаво, крехко, плътно, сочно, умерено кисело, с приятен аромат и много добър вкус. Плодовете узряват през първата половина на октомври.

Дюлевите дръвчета се формират предимно със закръглени корони. За любителските градини е подходяща квадратната форма на засаждане или правоъгълната. Между редовете разстоянието е 4 - 4,5 м, а между дръвчетата в редовете 3,5 - 4 м. 

Институт по овощарство Пловдив