Боровинки
Изключително вкусни! Устойчиви на ниските температури и ранните пролетни слани.
Налични са 47 продукта.
Изключително вкусни! Устойчиви на ниските температури и ранните пролетни слани.
Прекрасни български малини, които се отглеждат добре както в планинските райони, така и в полските.
Бадемът е царят на ядките и съкровището на всяка градина! Той е богат на мононенаситени мазнини, чиято основна задача е да се справят с лошия холестерол, съдържа витамин В, който забавя стареенето, и богат комплекс от минерали - фосфор, калий, магний и калций.
Бигаро Бюрла са вид череши с френски произход, но с истински български корени.
Хyбaвaта юнcĸa e сред най-вкусните и най-разпространените copтове круши в страната. Тя е с превъзходни качества и отличен външен вид.
Дървото е с умерен растеж, а короната средно гъста. Цъфти рано. Средно устойчив е на ниски зимни температури и пролетни студове. Плодовете узряват много рано 5-8 май.
Сорт „Шейново“ e разпространен в цялата страна. Заради добрите си качества е търсен както у нас, така и зад граница.
Плодовете на сорта орехи „Извор 10“ са средно едри (9,5 гр), с тънка черупка. Ядките са с висока масленост – 55,7% и с много добър вкус.
Видът е устойчив на ниски темперетури. Препоръчва се за райони с ниски зимни и късни пролетни мразове. Дървото е силно растящо.
Източните народи, от които то произлиза, го наричат "Плодът на здравето". 100 г плод съдържат над 300 мг витамин С, витамин В1, витамин А, ензимът актиния (който помага за смилане на месото), минерални соли на калия, фосфор, калции, хлор, сяра, магнезий, натрий, желязо и др.
Дюлята - златното слънце на есента! Плодовете са с по-тънка кора и достигат 430 г. Зреят в средата на октомври.
Вкусни български праскови! Сортът Редхейвън е създаден в Америка, а фиданките на Posadi.bg са произведени от Института по овощарство в Пловдив, съобразно специфичните особености на българските почви и климат. Подходящи са за засаждане както в малки стопанства, така и в големи овощни градини.
Освен превъзходните си вкусови качества, плодовете имат лечебен и диетичен ефект. Те съдържат пектин, каротин, етерични масла, органичните киселини лимонена, ябълкова, винена, елемените желязо, калий, фосфор, мед, манган, цинк, магнезий и селен. Прасковите са с високо съдържание на витамин С – само един плод доставя на организма ¾ от необходимата дневна доза. Другите витамини са от групата В, фолиева киселина, витамин РР, Е, К. Костилката съдържа горчиво бадемово масло и витамин В17.